Δράσεις 2021

Sea of Dancers - Φωτογραφικός Διαγωνισμός

Πάρτε μέρος στην πιο δημιουργική και διασκεδαστική χορευτική δράση του καλοκαιριού.

Με μοναδικό εξοπλισμό την καλή σας διάθεση, τη φαντασία και μια κάμερα, ας πλημμυρίσουμε το διαδίκτυο με μια θάλασσα από χορευτές και χορεύτριες.
Πάρτε έμπνευση από το απέραντο γαλάζιο που περιβάλλει τη χώρα μας και αποτυπώστε καλοκαιρινές χορευτικές σας στιγμές! Κάντε «κλικ» στις πιο όμορφες, χαρούμενες, αστείες, σοβαρές, ρομαντικές, παράξενες, πρωτότυπες, δυναμικές, ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ δίπλα στη θάλασσα. Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα αναρτώνται σταδιακά στην ιστοσελίδα μας στην ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με θέμα “sea of dancers”, που θα διαρκέσει από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2021. Επιτροπή αξιολόγησης από φωτογράφους και επαγγελματίες χορευτές, θα επιλέξει τις 30 καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του ημερολογίου-αφίσας 2022 της Ε.Ο.Κ.Σ.Χ. καθώς και για τη δημιουργία ηλεκτρονικών υλικών, όπως screensavers, desktop themes, wallpapers κλπ.

‘Ολοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν δώρα μέσω κληρώσεων τα οποία θα ανακοινώνονται σταδιακά. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ nationalsgreece@gmail.com

Συμμετοχές - Ψηφιακή Έκθεση

Δώρα Φωτογραφικού Διαγωνισμού

O διακεκριμένος φωτογράφος και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης, Απόστολος Λιάγκας Apostolos Liagkas προσφέρει το δικό του δώρο στη διοργάνωση “a sea of dancses”.
Εκτός από τις 30 καλύτερες φωτογραφίες που θα μπουν στο ημερολόγιο 2022, θα επιλέξει 2 συμμετέχοντες που θα τον εμπνεύσουν, και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία:
επαγγελματική φωτογράφιση με πρωτοποριακό concept!
 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει ΔΩΡΕΑΝ μέσω email  έως 2 φωτογραφίες, οι οποίες του ανήκουν αποκλειστικά και έχει τα δικαιώματα χρήσης.  Στο email πρέπει να αναγράφεται σαφώς το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του διαγωνιζόμενου και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλετε να συνοδεύει τη φωτογραφία σας (πχ. τοποθεσία, τίτλος, μήνυμα). Σε περίπτωση που είναι ανήλικος το ονοματεπώνυμο του γονέα/κηδεμόνα. Οι φωτογραφίες απαγορεύεται να περιέχουν άσεμνο ή προσβλητικό περιεχόμενο. Τα ψηφιακά αρχεία πρέπει να είναι σε μορφή jpeg. Οι συμμετέχοντες με την υποβολή των φωτογραφιών συναινούν στη δημοσιοποίηση τους από την Ε.Ο.Κ.Σ.Χ. με τους τρόπους που περιγράφονται παραπάνω. Εάν οι συμμετέχοντες είναι κάτω των 18 ετών απαιτείται η γραπτή συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα για την προβολή των φωτογραφιών στο διαδίκτυο και την αξιοποίηση τους στη δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού (ημερολόγιο κλπ.) Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υπακούν τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων (να μην προβάλλονται και άλλα άτομα χωρίς τη θέληση τους ή ιδιωτικοί χώροι εν αγνοία των ιδιοκτητών τους). 

Η επιτροπή αξιολόγησης διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτήσει κάποια φωτογραφία, ακόμα και αν πληροί όλους τους όρους, εάν θεωρεί ότι το ότι δεν συνάδει με το πνεύμα και το ύφος της δράσης. Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, η ψηφιακή έκθεση  και η δημιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού γίνεται αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς λόγους και ως μια δημιουργική δραστηριότητα. Δεν θα χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων για εμπορικούς ή άλλους λόγους με οικονομικό όφελος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ nationalsgreece@gmail.com

Σεμινάρια με δασκάλους από όλο τον κόσμο

Προγράμματα Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας για Σχολές Χορού και Εκπαιδευτικούς Φορείς

Οι νέες συνθήκες άλλαξαν την καθημερινότητα όλων μας. Για όσο διάστημα θα είμαστε μακριά από τα παιδιά και τις αίθουσες χορού προτείνουμε μεθοδολογία για την όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρουσα online διδασκαλία.  Τις δυσκολίες που έχει το μάθημα από απόσταση, τις μετατρέπουμε σε πλεονέκτημα με τη χρήση της τεχνολογίας! Προσθέτουμε φαντασία και δημιουργικότητα στα μαθήματα μας, τα οποία είναι πάντα βασισμένα στην ύλη της κάθε Σχολής.

Δημιουργήστε το ψηφιακό περιβάλλον που φαντάζεστε! Δημιουργία εικονικού σκηνικού Αλίνα Ραγιά

Πληροφορίες στο nationalsgreece@gmail.com

Κλασικός Χορός - Παιδικές ηλικίες

Ενδεικτικά στιγμιότυπα από διαδικτυακό μάθημα με τη χρήση ψηφιακού σκηνικού

151266483_1047722155752564_3841925844881018623_n

Στις μικρότερες ηλικίες του μπαλέτου χρησιμοποιούμε τεχνική «role playing». Τα παιδιά μετατρέπονται σε ζωάκια, νεράιδες, ξωτικά ή ό,τι άλλο φανταστούμε και ζούνε σε κάθε μάθημα μια φανταστική χορευτική περιπέτεια.       

Η θεματολογία είναι ανεξάντλητη.

158962690_271607424532577_5376478631085374374_n

Σύγχρονος Χορός

Στα μικρά παιδιά του Σύγχρονου, χρησιμοποιούμε ακριβώς την ίδια μεθοδολογία με τα μικρά του Μπαλέτου, με τη διαφορά ότι επιλέγουμε ιστορία και θεματολογία περισσότερο δυναμική.

Οι δάσκαλοι μπορούν να διαμορφώσουν το παραμύθι και το σκηνικό που επιθυμούν για το μάθημά τους. 

Διαδικτυακό Θεατρικό Παιχνίδι - Σωματικό Θέατρο - Αυτοσχεδιασμός

Αξιοποιήσαμε την τεχνολογία, την κάναμε σύμμαχό μας
και προσφέρουμε στις Σχολές Χορού και σε Εκπαιδευτικούς Φορείς δημιουργικές διεξόδους. Με τη χρήση πολυμέσων και εικονικής πραγματικότητας δημιουργήσαμε
υπέροχους ψηφιακούς «κόσμους» για να αναπτυχθεί το θεατρικό παιχνίδι.
Τα παιδιά συμμετέχουν σε  δομημένες ιστορίες
κινητοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους
και εκφράζονται σωματικά και ψυχικά.
Ο συνδυασμός των τεχνών και των δράσεων:
χορός, μουσική, αφήγηση, θέατρο και διαδραστικά παιχνίδια
μέσα σε ελκυστικό και φιλικό ψηφιακό περιβάλλον
είναι μια εξαιρετική εμπειρία που αξίζει να βιώσουν όλα τα παιδιά! 

Το κάθε μάθημα/εργαστήρι μπορεί να γίνει ως μία μεμονωμένη δράση
ή σειρά επαναλαμβανόμενων μαθημάτων σε εβδομαδιαία βάση.
Στα εβδομαδιαία μαθήματα η θεματολογία αλλάζει συχνά και εφόσον το κάθε θέμα έχει αφομοιωθεί πλήρως από τα παιδιά.

ΤΜΗΜΑΤΑ  ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ  4 – 9 ΕΤΩΝ

Επικοινωνία στο nationalsgreece@gmail.com

Το Πρόγραμμα του 2021 θα ανακοινωθεί σύντομα...