Κατηγορίες Χορού

Είσοδος στο Διαγωνισμό
Entries: Solo, Pas de Deux /Duet, Group

 Παρακαλούμε επιλέξτε προσεκτικά την Κατηγορία Χορού που θα διαγωνιστείτε. Η Κριτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα ν’ αλλάξει μία συμμετοχή, εάν κρίνει ότι είναι εσφαλμένα δηλωμένη στην κατηγορία χορού που διαγωνίζεται τη δεδομένη στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση  θα μεταφερθεί αυτόματα η βαθμολογία στην ανάλογη κατηγορία χορού και θα ειδοποιηθούν οι διαγωνιζόμενοι και οι χορογράφοι.

1. Κλασικό Μπαλέτο – Variation

Σε αυτή την Κατηγορία θα πρέπει να επιλέξετε μία Variation από το ρεπερτόριο του Κλασικού Μπαλέτου. Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά τον προτεινόμενο κατάλογο με τις Variations. 

Αν επιθυμείτε να διαγωνιστείτε σε κάποια Variation που δεν αναγράφεται στον κατάλογο, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία στην αίτηση συμμετοχής.

Οι Ηλικιακές Κατηγορίες Junior, Seniors, Adults επιτρέπεται να διαγωνιστούν χωρίς πουεντ αλλά θα υπάρξει μείωση στη βαθμολογία.

Η Variation που θα ετοιμάσετε για να διαγωνιστείτε θα πρέπει να τηρεί όσο το δυνατόν περισσότερο το πρωτότυπο και να μην παρουσιάζει παραλλαγές.

Ballet Ensemble: στην κατηγορία αυτή μπορούν να διαγωνιστούν το λιγότερο 3 χορευτές.

Εξαίρεση στις παιδικές Κατηγορίες (Petite, Mini):

Στις μικρότερες ηλικίες οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να εκτελούν παραλλαγές των Variation του κλασικού ρεπερτορίου. Σε αυτές τις Κατηγορίες δεν επιτρέπεται η χρήση pointe αν όμως οι διαγωνιζόμενες επιθυμούν να διαγωνιστούν en pointe, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις ηλικιακές κατηγορίες Junior en pointe.

Δείτε την προτεινόμενη λίστα με τις Variations στο τέλος αυτής της σελίδας (πατήστε στο κουμπί).

2. Νεοκλασικό Μπαλέτο – Neoclassical Ballet


Σε αυτή την Kατηγορία Xορού χρησιμοποιείται το παραδοσιακό λεξιλόγιο του μπαλέτου αλλά σε ελεύθερη χορογραφία. Ο ίδιος ο χορός παραμένει εκλεπτυσμένος αλλά κομψά διαφοροποιημένος από το Κλασικό ρεπερτόριο.

3. Σύγχρονος Χορός – Contemporary Dance

Σε αυτή την Kατηγορία, οι χορογραφίες που παρουσιάζονται έχουν κινητικό λεξιλόγιο από τεχνικές Σύγχρονου Χορού όπως Release, Limon, Graham, Horton κ.α.

Για το σκοπό του διαγωνισμού η Kριτική Eπιτροπή θα αναγνωρίζει αυστηρά ως Σύγχρονο Χορό μόνο χορογραφίες που δεν βασίζονται στα ακροβατικά και περιέχουν ξεκάθαρα τεχνικές Σύγχρονου Χορού. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να παρουσιάσουν χορογραφίες που θα περιέχουν βασικά στοιχεία του Σύγχρονου Χορού (άλματα, αιωρήσεις, πτώσεις, στροφές, ροή στην κίνηση, floorwork, έλεγχο της βαρύτητας, αλλαγές επιπέδων κ.α. ).

Οι χορογραφίες που περιέχουν τεχνικές ρυθμικής γυμναστικής ή τεχνικές από κάποιο είδος ακροβατικού χορού πρέπει να εισαχθούν στη Kατηγορία Μοντέρνος Χορός.

4. Μοντέρνος Χορός – Modern Dance

Στην Kατηγορία αυτή οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συνδυάσουν στη χορογραφία τους τεχνικές όπως jazz, modern, commercial, acrobatics/gymnastics tricks, experimental techniques κ.α.

Η Kριτική Eπιτροπή θα αξιολογεί την κάθε Kατηγορία Xορού με βάση της διεθνώς αναγνωρισμένες τεχνικές που θα επιδείξει ο χορευτής.

Εξοπλισμός – Props

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται επικίνδυνος εξοπλισμός ή βοηθήματα που ίσως προκαλέσουν ζημιά στο θέατρο ή φέρνουν σε ρίσκο την ασφάλεια των διαγωνιζόμενων. Είναι ευθύνη του διαγωνιζόμενου να μετακινήσει – on & off stage – ό,τι έχει χρησιμοποιήσει, καθώς και να βεβαιωθεί ότι η σκηνή είναι απολύτως καθαρή μετά την ολοκλήρωση της χορογραφίας.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για τον εξοπλισμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να σας σταλεί έγκριση ή όχι.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Επιλέξτε σε ποια από τις παρακάτω κατηγορίες θέλετε να συμμετέχετε.